Forrige dag Lørdag 04/01 Næste dag

The Fried Okra Band

The Fried Okra Band

Kl. 22.00 / entré 80,-

I 2017 vandt Fried Okra Danish Blues Challenge.
I 2018 blev Fried Okra nummer 2 til European Blues Challenge efter det hollandske band Ragtime Rumours.
I april 2018 udkom livepladen Fried Alive som ifølge Bluesnews.dk ”henfører lytteren til støvede amerikanske landeveje”.
Ifølge en anmeldelse i Bluesnews i Norge vil Fried Okra ”ha et publikum langt utenfor tradisjonelle blueskretser med sin «alternative blues»…”

Fried Okra er fra København og skriver sine sange selv, men musikken har alligevel rødder i bluesen.
Bandet er påvirket af John Lee Hookers hypnotiske boogie og af Junior Kimbroughs og R. L. Burnsides rå og uortodokse Hill Country blues.
Fortolket af tre københavnere(bassist Walin er dog oprindeligt fra Sydsverige) bliver det til Fried Okras helt eget ”flatland groove”. Lidt lyd af Louisianas sumpe, Mississippis juke joints - og meget lyd af København og Danmark. Originale sange, der handler om politik, damer, plader der ikke sælger(så godt som man ville have) og selvfølgelig favorittemaet - kærlighed, der ikke lykkes. Sange som kan ”forbinde gode historier og skæbnefortællinger – såvel i tekst som i musik” – skrev netsiden 33 Plus i en anmeldelse. Fortolkningen af sangene er påvirket af stemningen i rummet og fortolkes forskelligt fra koncert til koncert.

Besætning

Morten Lunn (Guitar/diddley bow/vokal), Anders Wallin (bas) og Thomas Crawfurd (trommer/perc/mandolin)

Website

www.friedokraband.dk
gaffa.dk/anmeldelse/86067