Forrige dag Søndag 01/02 Næste dag

LP Simonsen

LP Simonsen

Kl. 21.30 / fri entré

Som det fremgår af nummeret Life Without You fra CD'en True Stories, dyrker L.P. Simonsen også det solistiske udtryk. L.P's første officielle gigs var på det for længst hedengangne spillested Kælderen under Biografen i Århus. Demo'en var et telefonopkald, foretaget af den århusianske fotograf Torben Stroyer, fra "Batucada" i Holstebro, og det resulterede i en lang række koncerter i Kælderen og har jo siden bredt sig, kan man sige…
Ved siden af L.P.'s Blues Band og andre konstellationer har L.P. sideløbende optrådt solo med udgangspunkt i den akustiske blues, især Delta-blues som den spilledes ude i de små juke-joints langt ud på landet og på gaden i byerne i 20'erne og 30'erne. L.P. har altid været en fortolker, en improviserende musiker og derved undgået det museumsagtige som man kan risikere når man dyrker tidlig blues og jazz.
Musikken eksisterer i nu'et og er jo som sådan tidløs og den holdes i live ved at man tilfører det øjeblikkets inspiration. På repertoiret er også, i bedste songster tradition, sange som L.P. holder af og tilfører sit personlige udtryk, samt L.P.'s egne ting, som stilistisk ta’r afstikkere ud i roots-universet, ”Jeg har altid godt ku’ li’ andet end blues, og et eller andet sted er der jo et fælles parameter for al musik der kommer fra hjertet. Duke Ellington sagde, ”There’s two kinds of music, good music and the other kind!”. Bob Marley, Johnny Cash, J.J, Cale, Dire Straits, Dolly Parton (!) og mange andre står står osse mit hjerte nær.” Det er således et yderst varieret repertoire man oplever til en L.P. Simonsen solokoncert, og mage til slide guitarist skal man lede længe efter!

Website

www.lpblues.dk