Forrige dag Onsdag 12/06 Næste dag

Det' Dansk med
Ottosen og Sorenson Trio

Det' Dansk med 
Ottosen og Sorenson Trio

Kl. 21.00 / fri entré

Obs Obs Obs - vi starter kl. 21.00 I aften
Vi leger lidt med genre-begreberne når vi tager fat i et kapitel vi kalder Det' Dansk.
Blues, Zydeco, Folk'Blues, Jazz, Swing og "bare" Folk' er jo absolut ikke det samme som dansk folkemusik.
Det er ikke dansk folkemusik der bliver præsenteret på disse Det' Dansk aftener - det er heller ikke tværtimod - men det er især amerikansk musik i alle afskygninger - tilsat danske tekster.

Sanger og guitarist, Niels Ottosen og mandolinspiller, George Sorenson mødte hinanden klokken to om natten i en hæsblæsende jamsession ved Præstø fjord; én af dem, der ikke stopper før den har været ude i alle krogene, én af dem hvor nye venskaber formes. Siden da har mandolin, guitar og harmonika været vidt omkring, når de har optrådt til folkemusikfestivaller og spillesteder bl.a med bandet Von Brebers.

De er begge vokset op med traditionel musik i familien; Niels i det yderste Vestjylland; George i hovedstaden med amerikanske aner, og de søger både at bevare og udfordre traditionerne. På ’Sange fra Taget’ får duoen hjælp af bl.a. Rune Kofoed (Afenginn) og Mathias Gregersen (The Boy That Got Away) til at blande nordisk og irsk folketone med inspiration fra folkeviser, gypsy jazz og amerikansk folk. Musikken søger at skabe en hybrid mellem den instrumentale åbenhed og visemusikkens historiefortælling - og det kan minde om bl.a. Søren Kragh-Jacobsen, Cornelis Vreeswijk og Paul Simon. De danske tekster sætter ord på eventyrlysten og -angsten og viljen til at se verden og hinanden uden tågeslør,