Forrige dag Fredag 02/11 Næste dag

The Big Beat

The Big Beat

Kl. 22.00 / entré 80,-

Tilbage en gang i 90'erne var Erling Jensen fast mand på Sneøldagen
90'erne og Nullerne er længe siden - men nu fyrer han den af igen på SnølDagen

-Der er noget i måden Big Beat spiller på som næsten kan få publikum til at tro der er elektronisk snyd med i billedet – lyden af et helt orkester flyder fra bandet nærmest som om der var fuldfed orkesterbesætning. Men de 5 medlemmers mangeårige sammenspil og øre for det gode swing og hinandens påfund er såmænd den eneste ”snyd” dette band benytter sig af.

The Big Beat opstod som pauseband på det nu hedengangne og legendariske stand-up-værtshus ”DIN´S” i starten af 90´erne. Der skulle være nogen til at holde gang i publikum og ølsalget når Casper Christensen, Jan Gintberg & co ikke var på scenen. Den klarede Big Beat.

Lige til i dag er det den inspirerede ide, øjeblikkets indfald og fornemmelsen for publikum som gør Big Beat så underholdende. Kombinationen af musikalsk og sammenspillet erfaring, ukendte numre med swing i og gamle travere spillet med ny energi – giver en koncert med Big Beat den særlige stemning som man kun kan få ved livemusik. Der bliver grinet både på og foran scenen.

Selv om Big Beat lyder som ”musikalsk ærtehalm”, er der faktisk tale om 5 kompetente individualister bag instrumenterne:

Sanger og guitarist Kristian Boll er en erfaren herre. Efter 25 år som sanger og guitarist på den danske bluesscene udgav han i 2011 sit første album med eget materiale: ”Cottonhouse: Out to dry”. På scenen er han en ægte igangsætter, entertainer og frontfigur. Hans store stemme og naturlige swing sætter band og publikum i den rette stemning fra starten. Slideguitar, mandolin og banjo kan det også blive til. Det er aldrig kedeligt når Boll tager fat.

Erling Kølner Jensen har en imponerende række af vanvittigt underholdende referencer på sit CV. Fra den ægte rock´n roll i det legendariske The Scooters til 90érnes vildeste technobilly i Cartoons – en stor del af det danske gennembrud på den internationale scene.
Der er show, ekvilibristisk guitarspil og humør i topklasse når Erling går i gang.

Kaspar Lindhardt – kaldet Baspar, og ikke uden grund. Om det er den over 125 år gamle kontrabas eller elbassen han har mellem hænderne svinger, rocker og ruller det, så dansegulvet er fyldt. Og de lyttende holder bænkene brandvarme. Mange ensembler og solister har nydt godt af Baspar gennem tiden. Han sørger altid for at ”bunden er helt i top”, som vi siger.

Trommeslager Jørgen Emerek kan sit kram med stikkerne. Med 30 år bag trommerne i en lang række blues- country- og showbands har han vist sit værd og sin musikalske tæft. Big Beats særlige swing er tæt forbundet med Jørgen Emerek´s eget. Der spilles med hjertet. Jørgen Emerek har et ekstra gear, som får alle til at give den en ekstra skalle. Det er jo swinget det handler om!