Forrige dag Lørdag 10/06 Næste dag

The Fried Okra Band

The Fried Okra Band

Kl. 22.00 / entré 70,-

Fried Okra Band har fået et internationalt ry for deres alternative brug af bluestraditionen, Siden de i 2015 udgav deres 4. album - Back Into the River - er bandets besætning ændret til at være en klassisk bluestrio - Morten Lunn på guitar og sang, Thomas Crawfurd på trommer og svenske Anders Wahlin på bas - som trioen supplerer med diddley bow, mandolin og en sjælden gang lidt kazoo.

”Man kan lige så godt være sig selv, alle de andre er alligevel taget”.
Fried Okra Band.

Bandet er ikke sådan bare at sætte i bås. Det originale materiale, som gruppens plader har bestået af siden album nummer 2, har alle rødder i de blå toner, men er alligevel noget for sig selv. Lidt lyd af USA - Louisianas sumpe, Mississippis juke joints med mere - og meget lyd af København.
Fried Okra Band lyder som – ja hvad? Det er ikke få navne, der er kommet op efter koncerter - ZZ Top, Jack White, The Doors for at nævne nogle.

”Vi har lyttet til bluesmænd fra den her lille, nordlige del af Mississippi – Burnside og Kimbrough. Men også til Poul Dissing og de hjemlige bluesfolk, Troels Jensen, Peter Thorup, Kenn Lending.” – Morten Lunn, Fried Okra Band

Med den nye besætning vender Fried Okra Band tilbage til Danmarks internationalt kendte bluesklub, Mojo Bluesbar med humor, nye og gamle sange. Og – selv om ingen endnu har taget fejl af de to så: fried okra, det er en velsmagende, stegt, sekskantet grøntsag på størrelse med en ærtebælg kendt fra de amerikanske sydstaters køkken. Den kan også anbefales.

Back Into The River fik fine anmeldelser - bl.a. 5 stjerner i Gaffa , 5 stjerner i det norske bluesblad Bluesnews., 2-siders interview, forsidebillede og anmeldelse i det finske Bluesnews samt rosende anmeldelser i tyske Blues in Germany:
Bluesnews, Norge 2015,
5 stjerner ud af 6.
"Det er bare ett ord som beskriver denne plata - Jøss! I ekstrem grad har kjernen i Danmarks mest intense bluesprosjekt samlet seg om det de kan best."
Anmeldelse af Back Into the River i Gaffa
5 stjerner ud af 6.
"Den rå og upolerede lyd klæder udspillet til fulde...Fried Okra Band passer godt i selskab med den nutidige blueskanon, der tæller også Jack White og Gary Clark Jr."
Anmeldelse af Fried Okra Band i Blues in Germany
„Mehr fetter Blues als Rock“. Fried Okra Band spiller en grundsolid bluesrock med mægtigt fundament af god blues og et "Coldshot of Blues".

Besætning

Morten Lunn (Guitar/diddley bow/vokal), Anders Wahlin (bas) og Thomas Crawfurd (trommer/perc/mandolin)

Website

www.friedokraband.dk
gaffa.dk/anmeldelse/86067