Forrige dag Fredag 06/05 Næste dag

Charles Burton Band (USA/DK)

Charles Burton Band (USA/DK)

Kl. 22.00 / entré 80,-

En fed guitarist med en dejlig stemme og som virkelig kan sit kram.
Charles Burton er fra San Diego, og som en af de få spiller han den blues som oprindeligt kommer derfra - nemlig West Coast Blues. Han er en enestående guitarist og en rigtig god sanger som kombinerer det fine med det rå så det altid giver en god kontrast til det enkelte nummer. Bluesguitarist fra San Diego med en skæv vinkel på den moderne blues.
Charles Burton (sang/guitar) er en unik amerikansk bluesmand med en meget bred teknisk formåen. Han indfanger et væld af bluesmusikkens stilarter og blander dem på en så unik måde, at man bliver bjergtaget med det samme.

Burton er oprindeligt fra Los Angeles og har udgivet fem albums. Seneste album "Sweet Potato Pie" sendte bølger af begejstring ud i bluesverdenen og blev ligesom sin forgænger "Everybody's talking" nomineret til "Best Blues Album" ved San Diego Music Awards. I 2009 rejse han til Memphis i staten Tennessee for at optræde ved The International Blues Challenge efter at have vundet sin regionale slutrunde.

Hans blueslyd inkorporerer elementer af latin, country, jazz og rock. Grundstenen er dog en bluesgennemsyret og soulfuld naturlig amerikansk guitarlyd, der både swing'er, twang'er og rock'er. Og vokalen changerer fra det beskidte, rå udtryk til det silkebløde. Inspirationskilderne tæller navne B. B. King, Albert King, Johnny Winther mfl.

Han har tidligere spillet på bl.a. Smukfest. Oplev ham denne aften i Pilegården med et fedt lineup:

Kris Bodzon (bas/vokal)
Oprindeligt fra Krakow i Polen, men har boet en lang årrække i Californien, hvor han har turneret og spillet i et væld af sammenhænge, herunder med medlemmer af bands som The Doors og Mahavishnu Orchestra.

Asmus Jensen (trommer)
For mange behøver han ingen nærmere introduktion, takket være sin baggrund i Delta Blues Band. Asmus Jensen er fra København, men bluesmusikken har ført ham vidt omkring, herunder til Austin, Los Angeles og San Diego, ligesom han har turneret i Europa som en del af Omar and The Howlers.

Besætning

Charles Burton (guitar/vokal), Kris Bodzon (bas/voc) og Asmus Jensen (trommer)

Website

www.charlesburton.com