Forrige dag Onsdag 04/05 Næste dag

Troels Jensen & the Healers featuring Blue Horns & Bells of Joy
RØGFRI

Troels Jensen & the Healers featuring Blue Horns & Bells of Joy 
RØGFRI

Kl. 22.00 / fri entré

Troels Jensen er yderst anerkendt i bluesbranchen og har været frontfigur i bandet Delta Blues Band, ligesom han har spillet sammen med Billy Cross i Delta Cross Band. Nu er han frontfigur for det ni mand store bluesorkester, The Healers. "Look This Way" det er et sjældent godt band"

Af hensyn til artisten må der først ryges efter koncerten.

I anledning af Troels 70 års fødselsdag forfattede Benny Holst et festskrift.
Troels Jensen 70 år.
I anledning af fødselsdagen 22. marts har Benny Holst forfattet et festskrift.
Troels er vokset op lige overfor KH Hallen på Frederiksberg. Som teenager, med kærlighed til håndbold, brugte han meget tid der, som et lovende talent i håndboldklubben Ajax.

"I starten specialist i hopskud, senere specialist i topskud, citat, Frode Veddinge", siger Troels og griner selv længe over den vittighed, vi andre har hørt tusinde gange før.

Men bolden måtte på et tidspunkt, ligesom så meget andet her i livet, vige for den store kærlighed, nemlig kærligheden til musikken. Han begyndte, ligesom vi andre, at komme i Cap Horn i Nyhavn, hvor der hver aften blev spillet traditionel jazz. Jeg kan se ham for mig med kornetten, klar og parat til at sidde ind, hvis muligheden skulle dukke op. Jeg hørte ham desværre ikke spille kornet på det tidspunkt, først mange år senere på teatret Svalegangen i Århus, hvor vi begge var med i en Tom Waits forestilling, kom hornet frem igen efter at ha' ligget, gud ved hvor mange år i kassen. Embouchuren var vel ikke klar til introen til West End Blues, men tonen var, som jeg huskede den fra mine gamle Bunk Johnson- og Armstrong-plader, lyden af sort blues fra New Orleans.

Første gang vi mødtes, var i en have på Frederiksberg. Han var 13 år, jeg var 19, så jeg så ham jo ikke, men han sad på græsplænen og lyttede. Jeg stod og spillede med Poul Dissing, som jeg lige havde mødt. Vi spillede Woody Guthrie, Carter family og blues. Troels har senere fortalt mig, at han sad og tænkte: "Ku' jeg bare blive halvt så god på guitar som dem." Men med den ringe
målsætning og hans villen, tog det ham ikke ret lang tid at opfylde og overskride, sit lille ønske.

Først skulle han dog til søs som messedreng og derefter i lære som skiltemaler. "Ha' et fag, så du har noget at falde tilbage på"! Som det blev sagt så mange gange i de år, når tanken om at ernære sig som musiker blev luftet.Da jeg år efter mødte ham igen, var han duo med Thomas Puggaard i ViseVersHuset i Tivoli, Blue Grass, American Music. Senere inviterede han mig til at overvære en øver i Thomas Puggaards kælder - Waw, der blev koldpermanenten godt nok rettet ud - Delta Blues Band: Troels Jensen, Søren Engel, Thomas og Michael Puggaard. Dust My Blues – rent Elmore James.
I de 48 år der er gået, har han spillet i mange forskellige konstellationer, et løst rids: Duo med Frode Veddinge, Delta Blues Band med solister som Link Wray, Bo Diddley, Sunny Land Slim og mange andre. Delta Cross Band med Billy Cross, duo med Jørgen Lang, duo og kvartet med H.P. Lange, Hugo Rasmussen og Jarno Varsted. Forskellige teaterforestillinger, især Erik Thygesen og Jacob Christensens EN NAT MED JOHN MOGENSEN - holdet bestod af Delta Blues Band, med Preben Feddersen på trommer, Jacob Christensen, Katrine Jensenius, Jytte Piloni og undertegnede, en forestilling vi spillede i mere end 12 år. Delta Blues Band er i dag med Thomas Puggaard, Jørgen Lang, Knut Henriksen og Asmus Jensen.

Og så den gamle drøm som i 2003 gik i opfyldelse for Troels, det store band, et ni-mands orkester ”The Healers feat. The Blue Horns & The Bells of Joy”, med Anders Gårdmand, Bob Rockwell og Nis Toxværd på saxofoner, sangerinderne, Lea Thorlann og Pia Trøjgaard, rytmegruppen med Michael Lee Rasmussen guitar, Knut Henriksen bas og Tobias Leonardo Pedersen trommer og selvfølgelig Troels selv på piano, sang og guitar. Under middagen før en Healers-koncert på spillestedet Portalen i efteråret 2004, lagde manager Thomas Buks, et brev foran Troels, "DEPORTATIONSKENDELSE" stod der. I brevet lå der en tur-returbillet til New Orleans USA, en gave fra bandet og beskeden var klar: "Det er på tide du besøger de steder, du har spillet og sunget om i over 40 år."

Hvad mere ku' man ønske sig på en kold lørdag aften i november? En Pilgrim, nu med en billet til musikkens Mekka, New Orleans, The Melting Pot hvor, jazz, blues, cajun og soul er råvarerne, kogt ind til en herlig Gumbo. Troels er som en fisk i vandet og han får smagt på alle retterne og en aften i The Rock By R&B på Bourbon Street, kommer han i snak med Fats Dominos trompetist Frank E. Parker, som p.t. var en del af blæsergruppen i Walter Barrilleaux's band, og som i forløbet sagde: "Oh, you’re a musician”? - ”Yes” - ”What kind of music”? - “Your kind of music” - faldt svaret og Troels sad ind. Det blev til kun to aftener, for han var inviteret til at spille med Kenny Browns band nytårsaften i Memphis. Forinden det, havde han booket tid i studiet, Delta Recording 257 Yazoo street Downtown Clarksdale Mississippi. Og d. 29 december kl. 14 er Kenny og nogle studiemusikere klar. I Mississippi foregår en recording, som den har gjort det, de sidste 50 år. God atmosfære, øl, sprut, pizza, godt humør og et enkelt glas rødvin til Troels, nogle få mikrofoner og først og fremmest ”First Takes”. Det blev til et vildt jamsession-party, hvor det lille studie konstant var fyldt med musikere og venner, som væltede ind fra gaden, kom med gode råd og kritiske kommentarer, drak øllet og spiste pizzaerne. Efter seks timer var der 12 numre i kassen og det var nok. Senere på den lokale juke joint, Ground Zero, gav Troels, overfor Jimbo, studieejeren, udtryk for hvor festligt og billigt det var her, i forhold til et dansk studie. Jimbo lagde hånden på Troels skulder og sagde:"Tell your friends, that here you get it, Cheap, Fast and Dirty"!

For et par søndage siden, gik min kæreste og jeg over på spillestedet Bartof for at høre Troels i en splinterny konstellation, som duo med den afrikanske sangerinde, Miriam Mandapira. Jeg syntes vi kom i god tid, en halv time før må da være nok, men der var stopfyldt og dørmanden råbte udover køen. "Hvis I ikke har forudbestilte pladser, kan I godt gå hjem."

”Troels, som jeg ser det, er der ingen grund til at rense pensler og falde tilbage på skiltemaleriet, for dit vedkommende."

Når jeg tænker på den palet af kulturskattens jordfarver Troels maler med, lige fra Carl Alstrups vise om manden på risten, over boogie-woogie, jazz og blues, og hans virke som inspirator for en masse unge musikere, burde han for længst være tildelt Statens kunstfonds livsvarige ydelse.

Men det er nok en anden historie…

Besætning

Troels Jensen (g/voc/p), Michael Lee Rasmussen (g), Knut Henriksen (b), Tobias Leonardo Pedersen (d), Anders Gaardmand (sax), Bob Rockwell (sax), Nis Toxværd (sax), Lea Thorlann (kor) og Pia Trøjgård (kor)

Website

www.thehealers.dk

Late Night Blues Med Oscar Mukherjee

Late Night Blues Med Oscar Mukherjee

Kl. 01.00 / fri entré

Mojo præsenterer vanen tro Late Night Blues efter aftenens hovednavn.
Denne nat er det Oscar Mukherjee

Oscar er en særdeles talentfuld guitarist med blues helt ned i tæerne.